Entrades populars

dimarts, 11 d’octubre del 2016

El Full Informatiu de Canalda s’acomiada


Tot el que comença acaba!
Ja fa deu anys i mig que va sortir el primer full informatiu i amb una certa regularitat ha anat sortint cada mes. Era un full din A4 imprès per les dues cares. Durant aquest decenni hem publicat centenars de notícies, des d'informacions d’actualitat a fets històrics o curiositats del nostre entorn.
El full s’enviava per internet a més de 60 persones i entitats. Darrerament només n'enviàvem set d’impresos en paper a persones que no tenen accés fàcil a internet.
Des d'aquí agraïm als lectors que durant aquests anys ens han seguit; ells són la nostra justificació, sense lectors no tindria sentit la nostra feina. També volem agrair les crítiques constructives, tant les felicitacions com les que ens obligaven a repensar o canviar.
Com diu la cançó popular escocesa:
No és un adéu per sempre,
és un adéu per un instant;
No, no l’enterrem per sempre. Es probable que en dies especials o fets excepcionals surti algun número esporàdic.
Els objectius que ens proposaven al primer número els continuem tenim al cap i es poden complir des d’altres mitjans. Amb deu anys hem anat canviant com ho mostren els diferents formats del full, les notícies... Però també ha canviat la tecnologia. Anys enrere era inimaginable a Canalda que arribessin les tecnologies de la informació i la comunicació. A partir d’ara podràs continuar llegint les notícies de Canalda a través del web NacióSolsona, la revista comarcal Celsona, però sobretot al bloc Kanavita.
Finalment hem registrat el full amb el dipòsit legal. Sí, a la part superior del full, hi surt un nombre precedit de les lletres DL L. És, un número que assigna l’administració i que pretén “recollir, preservar i posar a disposició pública els exemplars que conformen el patrimoni bibliogràfic” (...). A partir d’ara els fulls informatius de Canalda publicats fins ara es podran consultar a la Biblioteca Pública de Lleida, a la Biblioteca de Catalunya i a la Biblioteca Nacional.
Abaixem la persiana!
Marcel Camps Colomés



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu comentari es publicarà properament. Gràcies.