Entrades populars

dijous, 28 de gener del 2016

Projecte de recerca biospeleològica a l’alt Solsonès

Dins el cercle es pot veure la finestra superior
de l'avenc Montserrat Ubach

El proper dissabte 20 de febrer es farà la sortida "inaugural" del "Projecte Francesc Español. Recerca biospeleològica a l’alt Solsonès". L’acte tindrà una part teòrica a l’Estudi de Canalda, on els companys de l'Associació Catalana de Biospeleologia faran una xerrada sobre recol·lecció de fauna i repartiran un kit per a aquest ús. La segona part que serà pràctica, consistirà en una baixada a alguna cavitat de la zona.

El projecte ha estat impulsat per la Comissió per a la Protecció de l'avenc Montserrat Ubach, la Federació Catalana d'Espeleologia i l'Associació Catalana de Biospeleologia. Amb aquesta iniciativa es pretén incentivar l'estudi de la fauna de les cavitats de l'alt Solsonès, promoure l'interès entre els espeleòlegs per la biospeleologia i contribuir al coneixement de la fauna subterrània i de la biodiversitat del país.

El nom del projecte -Francesc Español- vol ser un homenatge a l'entomòleg català pioner en l'estudi i la divulgació de la fauna cavernícola.

Francesc Español i Coll (1907-1999). Va estudiar farmàcia però ben aviat va començar a treballar al Museu de Zoologia de Barcelona del que va ser director. Va ser professor a la universitat de Barcelona i publicà multitud d’articles sobre els invertebrats, en especial els escarabats que era la seva especialitat.

Podeu consultar alguns dels col·laboradors, assessors i entomòlegs que participaran o estudiaran els exemplars capturats al bloc:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu comentari es publicarà properament. Gràcies.